Alergăm zilnic după lucruri și situații ce ne epuizează, ne seacă de puteri și ne fură toată energia. Alergăm după ceea ce nu ne trebuie de teamă să nu pierdem trendul celor din jur. Căutăm bunăstarea acolo unde sufletul nostru ajunge doar o cantitate neglijabilă. Căutăm bogăția în lucrurile materiale, iar familia rămâne într-un memento de “când voi avea timp”. Doar că “acel timp” vine de obicei la pachet cu “prea târziu” și multe regrete. 

Alergăm zilnic după idealurile dictate de alții, iar pe dorințele noastre se așterne praful nepăsării și al dezinteresului. Praf lăsat tocmai de cei ce au puterea să facă lucrurile mai calitative. 

Alergăm în disperare până la sfârșit. La acel sfârșit când ne dăm seama că rămânem doar un geamantan cu amintiri. Niște amintiri ce ne poartă prin mai multe decenii și emoții. Aceleași amintiri ce nasc regrete, dar și mulțumiri. 

În goana după “a avea” umanitatea noastră piere ușor, la fel ca recunoștința pentru ceea ce ne face cu adevărat fericiți. Și uităm… Uităm că fericirea e atunci când cei dragi sunt lângă tine. Uităm că fericirea e când te dai jos din pat pe picioarele tale. Uităm că fericirea e atunci când poți simți cum adrenalina îți crește la începutul unei alergări prin parc. Uităm că fericirea este despre ziua de astăzi și despre cum reușim să facem un “astăzi” mai bun pentru sufletul și mintea noastră.

Oprește-te din haosul ce ți-l provoci din dorința de a avea mai mult și mai bine. Nu cele 3 job-uri îți vor alunga suferința și dezamăgirile, ci vocea duioasă a mamei ce a colecționat deja ani mulți. Nu mașinile din ultima generație îți vor fi cămin prietenos, ci familia ce ți-ai consolidat-o. Nu șefii ce te încarcă cu zeci de sarcini îți vor domoli supărările, ci prietenii cărora ai știut să le fi sprijin. Nu te irosi după mai mult dacă ai tot ce nu te face să verși lacrimi.

Dă-i timp sufletului tău să creioneze amintiri de care va fi mândru atunci când va vrea să se întoarcă în timp. Iar ție dă-ți timp să iubești, să apreciezi și să crezi că această zi e întotdeauna cel mai bun “astăzi” al tău.