Andreea Lichi

Om simplu, asumat și pasionat

Viața nu se termină după un moment ce credem că ne-a oprit în loc.

Visează, dorește-ți și realizează! ❤

Sunt fascinată de complexitatea psihicului uman, iar printre cele mai mari satisfacții se numără reușita de a aduce claritate în viața unui om. Iubesc să empatizez cu cei de lângă mine și să-i ascult, iar satisfacția cea mai mare o am atunci când reușesc să aduc un zâmbet pe chipul cuiva. Consider că avem puterea de a-i influența pe ceilalți, de a le dărui un strop de bucurie prin atitudinea, cuvintele și gesturile noastre, de a schimba lucrurile pe care ni le dorim altfel, prin exemplul personal.

De peste 5 ani investesc în formarea mea profesională din domeniul psihologiei, iar de peste 9 ani urmez o șlefuire interioară. Acum mai mulți ani și eu am fost pe locul pacientului după un eveniment traumatic. De asemenea, cred cu tărie că experiența personală în lucrul cu trauma îmi este de mare folos în interacțiunea cu clienții.

Și da, sunt un psiholog în fotoliul rulant! Dacă vă întrebați cum poate un om care el însuși are nevoie de ajutor în anumite circumstanțe să le fie altora de ajutor, răspunsul e simplu: abilitățile și performanțele omului nu constau în modul de deplasare. În spatele oricăror preconcepții sau etichete, stau multe calități și resurse valoroase care pot fi transmise mai departe.

Totodată, fac voluntariat și mă implic în diverse activități și proiecte ce au ca scop sprijinirea persoanelor vulnerabile. Cred foarte mult în puterea lui „împreună” și vreau să creez un mediu în care oamenii să găsească ascultare, înțelegere, ventilare emoțională, sprijin, un mediu din care oamenii să plece mai liniștiți, mai încrezători în sine, un mediu în care să consolidez consistența lui „mai bine”.

Dacă rezonezi cu mine și consideri că îți pot fi de folos, mă poți contacta AICI.