Draga omule si cititorule,

Să fii bun cu oricine și în orice situație, chiar și cu cei ce ți-au greșit. Să iubești și să dăruiești ori de câte ori ai ocazia. Să ierți chiar și cele mai negre fapte. Să mulțumești pentru orice te face să nu plângi. Să recunoști când greșești și să îți ceri scuze. Să crezi și să speri până în ultima clipă. Să prețuiești fiecare moment sau cuvânt care nu te face să te întristezi. Să te bucuri. Să zâmbești. Să cunoști frumusețea lucrurilor mici. Să ai curaj și să îți îndeplinești toate visurile. Să ai respect pentru cei ce te înconjoară. Să știi să pierzi. Să știi să te oprești din ceva ce nu îți face bine. Să fii recunoscător. Să te bucuri că vezi, simți, auzi, te ridici din pat și faci tot ce-ți place.

Să nu renunți niciodată la ceva ce ți se pare prea greu dacă ai susținere și știi că o faci din toată inima. Să nu judeci după o primă vedere, ci să ai răbdare și să cercetezi. Să nu uiți. Să nu plângi și să te irosești degeaba când știi că nu se mai poate face nimic.

Să înțelegi că banii nu pot înlocui sănătatea și nici lucrurile materiale fericirea. Să înțelegi și că ești muritor și nu te poți juca cu viața cum vrei tu. Ești trecător și nu știi cât timp vei fi aici. Să înțelegi că tupeul și aroganța nu te fac mai o persoană mai interesantă. Să înțelegi cât de fragil ești și că nu deții întotdeauna controlul asupra lucrurilor de care ești sigur.

Și nu în ultimul rând, să fii fericit. Mai ales pentru că trăiești, nu doar exiști.

Cu drag,

un om ce a înțeles prea târziu toate aceste lucruri 💙

– Fragmentul face parte din „Suflet de porțelan”